Foto verslag van de Normandiërit Frankrijk

Auteur Share:

Foto verslag van de Normandië rit Frankrijk

Een fotoverslag van de Normandiërit

De Normandiërit , gereden in het weekend van 29-05-2017 was ondanks de soms “matige” weersomstandigheden een groot succes.

Georganiseerd door “Ultra Rinus”  werden prachtige locaties bezocht met uiteraard veel aandacht voor de invasie van D-Day

Operatie Overlord was tijdens de Tweede Wereldoorlog de codenaam voor de invasie door de westerse geallieerden in het door Duitsland bezette West-Europa. De operatie begon op 6 juni 1944 en eindigde op 25 augustus 1944, toen Parijs werd bevrijd. De operatie startte met luchtlandingen en een massale amfibische aanval in de vroege morgen van 6 juni. Na de landing werd allereerst gepoogd het Normandische bruggenhoofd te behouden en uit te breiden. Diverse operaties werden hiervoor ondernomen en tijdens Operatie Cobra braken de geallieerden definitief door de Duitse linies. Toen de Duitsers in de val kwamen bij Falaise, was de strijd in geallieerd voordeel beslist. De weg naar Parijs lag open en de Franse hoofdstad aan de Seine werd ingenomen. Men beschouwt de bevrijding van Parijs over het algemeen als het einde van Operatie Overlord.

De eerste dag van Overlord werd aangeduid met D-day, een term die vaak wordt geassocieerd met de hele operatie…..Al met al een indrukwekkende trip voor onze leden.

Vorig Artikel

Even Voorstellen : John

Volgend Artikel

Roll & Rock Pietersen Event 05-07-2017

Dit zal je ook interesseren