Fotoverslag : Whisky Proeverij

Auteur Share:

VRIJDAG 22 FEBRUARI “WHISKY Proeverij”

Alweer de 3ewhisky proeverij in ons Chapterhome, al was de laatste in 2016. 

Toen wij binnen kwamen waren de tafels al gedekt met placemats waarop 6 glaasjes met whisky en kleine hapjes op ons stonden te wachten. 

Wij werden verwelkomt door Dennis, Scotch Whisky ambassadeur, in samenwerking met Dave van “De Wijnkelder” uit Barendrecht, met een drankje, mix van Johnnie Walker Black Label met Ginger Ale, met ijsblokjes. Heerlijk en fris!!! 

Nadat iedereen aanwezig was nam Dennis ons in zijn levendige verhalen mee op reis naar Schotland, het land van de whisky en dan met name naar het eiland Islay waar de distilleerderij Lagavulin ligt. 

De verhalen van Dennis waren bijzonder levendig, zoals het bereiden van de BBQ , dat bij Jacqueline de verbeelding al snel op hol sloeg… 

Niet alleen het proeven van 6 verschillende whisky’s was bijzonder, maar ook de smaak van een hapje b.v. kaas, chocolade, caramel of zelfs pepermunt kunnen je smaakpapillen beïnvloeden. Zo wordt de rokerige, jodium smaak van de Lagavullin whisky met een pepermuntje ineens niet meer vies, maar zelfs lekker…

We hebben weer bijzonder genoten van deze “whisky” reis

Dankzij Jan-Hein, die deze avond heeft gesponsord, hebben wij een heerlijke en leerzame avond gehad.    Jan Hein en Denise, dank je wel !!

Vorig Artikel

Fotoverslag : Garmin Training

Volgend Artikel

Agenda Rotterdam Chapter

Dit zal je ook interesseren