Fotoverslag : Kastelenrit

Auteur Share:

Was me een weekendje wel: vrijdag Tapas & Sangria en zondag de Kastelen Rit…  Het weer was vrijdag warm maar zaterdag heet, op sommige plaatsen liep de temperatuur ver boven de 30 graden, gelukkig was het zondag iets koeler met een licht windje, wat een voortreffelijk rij weer werd. Verzamelen bij benzinepomp de Vink waar vandaan we met 22 motoren o.l.v. Stefan en René de Kastelen Rit gingen rijden. Tijdens de briefing beloofde René dat we langs diverse kastelen zouden rijden. Dus vol verwachting begonnen we aan de rit. 

Vanaf Bodengraven zijn we binnendoor gegaan en kwamen al gauw het eerste kasteel tegen. Kasteel Woerden, de eerste en enige die niet verscholen in een bos o.i.d. zoals we later merkte, dan zag je alleen een buiten muur of een torentje boven de bomen….

Na het 2e kasteel, Kasteel de Haar, hebben we een koffiestop gehouden bij  Starbucks/AC Restaurant de Meern, dat deed de mens goed, om even je benen te strekken, sanitaire stop te maken, wat te drinken of eten in te nemen. Om vervolgens de rit te vervolgen op zoek naar nog meer kastelen. 

Kriskras door het Utrechtse landschap kwamen we voor de lunch nog 6 kastelen tegen: Kasteel Heemstede, Kasteel Beverweerd, Kasteel Sterkenburg, Huis Doorn, Kasteel Amerongen en Kasteel Duurstede.

Rond 2 uur was het dan ook tijd voor Lunchstop bij De Engel in Wijk bij Duurstede waar voor ons de lunch al gereserveerd was, een heerlijke uitsmijter of omelet met ham/kaas, broodje carpaccio of ribeye vulde onze magen goed. 

Na deze heerlijke lunch vanuit Wijk bij Duurstede over dijk weggetje langs de Lek, via Nieuwegein, Lopik, Schoonhoven naar Capelle a.d. IJssel te rijden waar we op een parkeerplaats afscheid van elkaar hebben genomen. 

René, je hebt niets te veel gezegd, in totaal zijn we langs 8 kastelen gereden, wel dan niet gezien.  

Stefan en René, John en Rob 

bedankt voor de geweldig mooie rit!!.

Vorig Artikel

Fotoverslag : Dealer-rit

Volgend Artikel

Fotoverslag : Weekend Ride Out Witteveen

Dit zal je ook interesseren