Fotoverslag : Braborit

Auteur Share:

Een rit hangt en staat bij de weersverwachtingen en dat was voor deze dag erg heftig. Langs de kust windkracht 8, pfffff gelukkig daar gaan we een stuk vandaan, maar in het binnenland toch ook nog kracht 5…en zwaar bewolkt met kans op een bui. 

Nou die uitdaging gaan we aan en we waren gelukkig niet alleen! Vanaf McDonalds langs de A16 Dordrecht vertrokken we onder begeleiding van de RC’s René en Paul met 12 motoren. 

Passeren van de Moerdijkbrug was het ergste, wind en regen sloegen tegen je aan. Toen we bij Zevenbergsche Hoek de rijksweg verlieten ging het steeds harder regenen zodat we toch besloten om de regenpakken aan te gaan trekken. 

Maar gelukkig was de regen van korte duur, na enige tijd werd de regen minder, droger en zagen we na Etten-Leur af en toe het zonnetje en werd de temperatuur steeds aangenamer. 

Binnendoor belandden we plots in België, ach ja die Belgen hebben toch ook een provincie Brabant.

Rijdend naar onze koffiestop stak er plots een poesje de weg over, helaas kon niet worden ontweken, het beestje heeft het niet overleeft. Roy heeft het netjes in de berm gelegd. RIP 

In Hoogstraten aangekomen hebben we koffie met een advocaatje gedronken bij Eetcafé de Wachtzaal, Paul en René haalde bij de lokale bakker overheerlijke “worsten”broodjes. 

Na deze stop vervolgde we de rit verder binnendoor België in, om te gaan genieten van het Belgische landschap. 

Vele maisvelden gezien, over kinderkopjes, betonplaten en klinkertjes gereden. Niet sprekend over de aanslag op je neus, de stallen met varkens en kippen, je zag ze niet maar ruiken….. Maar naast het boerenland hebben we ook huizen gezien, de een nog mooier dan de andere …. 

Om uit te komen bij “ ’t Hegse Stalleke” in Poppel waar we gingen lunchen. 

Een hele leuke ongedwongen locatie met een hele grote speeltuin, jammer was een beetje te nat om even op de schommel te zitten.Nadat onze buiken gevuld waren met eigengemaakte tomatensoep met een broodje kaas en broodje kroket, werden we weer verwacht om verder te gaan. 

Maar niet alvorens er een groepsfoto moest worden gemaakt… dus helm maar weer af en op de foto, of toch maar niet Ron?  

Vanaf Poppel ben je snel weer in ons eigen “Brabantse” land. Om via Baarle-Nassau, Gilze, Bavel, Teteringen, Terheijden naar ons eindpunt de parkeerplaats van Hotel de Gouden Leeuw nog voor de Moerdijkbrug te rijden. 

Wat een mooie rit, alles was perfect geregeld. 

Dank je wel René, Paul en Rob.

Vorig Artikel

Fotoverslag : Rotterdam by Night

Volgend Artikel

Fotoverslag : Puzzel rit

Dit zal je ook interesseren