Fotoverslag : Bijna Eindhoven rit

Auteur Share:

Zaterdag 21 September “bijna”  Eindhoven Rit 

De rit mét de leden van Eindhoven zoals we jaarlijks gewend zijn was dit jaar niet mogelijk. De RC’s van deze dag,  Aad en Leo, hebben toch een mooie rit uitgezet:  “bijna Eindhoven” dwars door midden Brabant. 

Het verzamelen en vertrek om 10.00 uur was bij McDonald’s in Hardinxveld-Giessendam. Tijdens de briefing werd al gewaarschuwd dat we onderweg veel activiteiten cq feesten kunnen tegenkomen in dorpen en stadjes, soms met omleidingen, maar over het algemeen viel dit toch wel mee. 

Toen we vertrokken met 20 personen om 10.00 uur was het fris, 14 graden, maar gelukkig in de loop van de dag werd het vrij aangenaam tot lekker warm. De route was bijna geheel binnendoor, via Boven-Hardinxveld over dijken langs de Merwede richting Werkendam, Nieuwendijk naar Geertruidenberg, Raamsdonkveer naar Waspik, Sprang-Capelle, Waalwijk om vervolgens  in Drunen uit te komen waar we een koffiestop hadden bij Grand-Café de Arcade gelegen naast het stadhuis. Op het plein voor dit café was “de dag van de Veiligheid”, een evenement met diverse informatie kraampjes en demonstraties door EHBO en Brandweer, was zeer interessant. 

Na de koffie met iets lekkers vervolgden we onze route. Via Helvoirt, Oisterwijk door de mooie bebossing naar Spoordonk, Oirschot, Best om zodoende uit te komen in Boxtel waar wij terecht kwamen bij Recreatiepark de Langspier. Dit is een fraai in het groen gelegen recreatiepark met een natuurzwembad tussen de Brabantse plaatsjes Boxtel en Esch. 

De uitgestrekte zandstrand en groene ligweiden, afgebakend met palmboompjes waande je even weer terug op je vakantie bestemming… Hier was afgesproken dat wij de lunch zouden nuttigen, een smakelijk 12-uurtje met 2 consumpties voor 10 euro’s werd onze buik weer goed gevuld. Keurige gelegenheid met een super vlotte bediening. Top geregeld!

Na de lunch was het weer tijd om de terugreis te gaan nemen. Via Vught, naar Cromvoirt en Nieuwkuijk, om naar het “Land van Heusden en Altena” te komen moesten we de Bergsche Maas bij Herpt oversteken d.m.v. het pontje, het “Bernse Veer”.  

Tot onze verbazing was deze overtocht gratis!! Eenmaal aan de overkant waren we snel weer op de route. Door nog meer mooie dorpjes en langs groene landerijen, waar ze al driftig bezig waren om de oogst binnen te halen, zodat de uien over de weg rolden. 

En zo arriveerde we weer bij ons beginpunt wat ook ons eindpunt blijkt te zijn:  McDonald’s in Hardinxveld-Giessendam. 

Dank je wel Aad, Leo en John voor de geweldige rit dwars door ons mooie Brabantse land!

Vorig Artikel

Fotoverslag : Rotterdam Chapter Darts Cup

Volgend Artikel

Fotoverslag : Rotterdam by Night

Dit zal je ook interesseren