HELP
De knop HELP geeft uitleg over de functies op deze website:

UITLEG AGENDA:

Categorieën:

Klik op de groene knop categorieën (zie oranje 1) en selecteer RITTEN als je alleen geïnteresseerd bent in RITTEN of ride-outs. De agenda laat dan alleen de aankomende RITTEN zien (of evenementen waarvan een RIT onderdeel is). Let op : je dient dit filter weer uit te zetten, door op het kruisje in de groene knop te klikken als je weer alle geplande evenementen weer wilt zien. Na het verlaten van de AGENDA zullen de instellingen ook weer op ‘standaard’ gezet worden. Onder de knop categorieën (zie oranje 2) kan een keuze gemaakt worden om de evenementen te zien, die later zijn gepland.

Evenementen:

De AGENDA laat alle door ROTTERDAM CHAPTER georganiseerde evenementen zien. De geplande evenementen staan op volgorde van datum. Op de dag van het geplande evenement kleurt de achtergrond van het evenement donkergroen. (zie 3) Zodra het geplande evenement voorbij is, verdwijnt het automatisch uit de lijst. Vervolgens wordt het eerst volgende evenement naar boven geplaatst. Zo heeft u altijd een actueel overzicht en hoeft u geen enkel evenement meer te missen.

Afdrukken:

Op de Agenda ziet u aan de rechter zijkant boven 4 knoppen (zie Oranje 4). Met de meest linker knop kunt u gemakkelijk een pagina afdrukken met alle komende events, zodat u ook op papier een actueel overzicht heeft van alle evenementen. De 2 knoppen daar direct naast geven de mogelijkheid om extra informatie van de aankomende events aan of uit te zetten. Door middel van de meest rechter knop kunt u kiezen voor een dag, week, of maand overzicht.

Terug naar standaard instellingen:

Zodra u de AGENDA pagina verlaat, en daarna weer opent staan alle instellingen weer ‘normaal’

Openen van een EVENT:

Zodra u op het EVENT zelf klikt (of op het + icoontje aan de rechter zijde) Ziet u extra informatie over het EVENT. Door de knop Lees Verder (Oranje 5) te klikken , ziet u de details van het EVENT. Indien de organisator van het EVENT bekend is wordt deze vermeld. Indien er een afwijkende (verzamel) locatie is wordt een map  getoond, met een adres of coördinaten voor uw routeplanner. Hou de Agenda goed in de gaten want het is mogelijk dat details veranderen zodra deze bekend zijn.

Toevoegen van evenementen aan uw privé agenda:

Op het detail niveau van een EVENT ziet u twee knoppen. (zie oranje 6) Met behulp van de knop Calendar gaat u terug naar het totaal overzicht.

De knop “Voeg toe aan Kalender” (zie oranje 7) opent een extra menu. Selecteert u daar uw privé agenda, bijvoorbeeld de optie “Voeg toe aan Apple kalender” als u gebruik maakt van een ipad, dan zet het systeem het door u geselecteerde event in uw eigen privé agenda.

Let op:  dit systeem werkt alleen als u zelf een werkende OUTLOOK of APPLE agenda heeft geïnstalleerd.

Mogelijk wordt tijdens dit proces de vraag gesteld “wilt u zich abonneren op deze AGENDA”, dit betekent dat het geselecteerde event in uw privé agenda wordt gezet. Zodra de melding ‘kan niet abonneren’ wordt getoond dan is uw privé agenda niet goed geconfigureerd. Of heeft u het geselecteerde EVENT al eerder in uw privé agenda gezet.

ABONNEMENT op de WEBSITE van ROTTERDAM CHAPTER ?

Facebook:

Links boven de site in de zwarte balk (zie oranje 8 in het voorbeeld) ziet u twee icoontjes.  Het linker icoontje (met de F) stuurt u direct naar de facebook pagina van ROTTERDAM CHAPTER, zodat u ook daar op de hoogte blijft van het laatste nieuws. (let op : u moet hiervoor wel zijn ingelogd in facebook)

Abonnement op de Website: (RSS FEED)

Door het rechter icoontje te selecteren kunt u een (gratis) abonnement nemen op de website van ROTTERDAM CHAPTER.  Een abonnement op de website betekent, dat u automatisch op de hoogte wordt gesteld zodra er nieuwe berichten of evenementen op de website worden geplaatst, u bent dan als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Als het goed is opent na het selecteren van deze knop het scherm “Abonneren op deze feed” (zie oranje 9) U kunt ervoor kiezen om dit bijvoorbeeld via outlook (een mail bericht) te ontvangen, maar u kunt ook kiezen zoals in het voorbeeld voor “live bladwijzers”. (er wordt dan een nieuw tabblad aangemaakt in uw webbrowser zoals bijvoorbeeld firefox, of internet explorer (zie oranje 10).  Klikt u op abonneren (zie 10) dan zal er in de bladwijzerbalk een nieuw tabblad worden aangemaakt, waarin automatisch op volgorde de laatste berichten worden geplaatst. De bovenste optie zorgt ervoor dat u direct naar de website van Rotterdam Chapter gaat,. De opties daaronder openen direct het nieuw geplaatste bericht.

Voor meer uitleg van RSS FEEDS klik HIER

FOTO’s:

Foto’s staan op de website onder de normale berichten, maar zijn ook als fotoboek te openen. Klik in het MENU op de groene knop FOTO’s (zie 12). Wilt u terug naar het MENU of de HOME page, klik dan op het kruisje aan de rechter kant (13). Door de knoppen 14 links en rechts te klikken kunt u 1 foto naar voren of achteren navigeren. Door op de knop in de foto (zie 15) zelf te klikken start u een automatische dia show,, waarbij de foto’s automatisch na 5 seconden worden gewisseld. Klikt u weer op knop 15 dan stopt de automatische weergave.

LET op: Het gebruik van de WEBSITE en de AGENDA functie en deze HELP pagina gebeurd op eigen risico, de genoemde data, tijdstippen,  of locaties van bepaalde, door ROTTERDAM CHAPTER georganiseerde evenementen kunnen altijd nog veranderen. ROTTERDAM CHAPTER probeert een zo actueel mogelijk overzicht te tonen , maar distantieert zich van iedere aansprakelijkheid bij het gebruik van dit systeem voor wat betreft data of overschrijven of verdwijnen van afspraken uit uw privé agenda.

U kunt altijd terug naar het hoofdmenu door op het LOGO van ROTTERDAM CHAPTER te klikken.